Het uur tussen hond en wolf

Terug naar Jeugdboeken

Over een heksenjacht rond 1600

Leeftijd: vanaf ongeveer 11 jaar
Uitgeverij: Cichorei
ISBN: 978 90 831586 6 2
Prijs: € 19,95

Recensies en artikelen
Presentatie

Samenvatting:

Genezeres en vroedvrouw Grietje Seghers en haar dochter Swaantje wonen in een kleine boerderij aan de rand van het dorp Oudorp.
Vanaf haar dertiende jaar helpt Swaantje haar moeder bij bevallingen en bij het bereiden van drankjes en zalfjes van planten en kruiden om zieke mensen en dieren te genezen.
Dan slaat plotseling het noodlot toe.
Ze worden beschuldigd van hekserij. Geleidelijk ontdekken ze wie er achter de valse beschuldigingen zitten, maar dan lijkt het al te laat…
Brugklassers Naomi en Lucas maken kennis met een alleenwonende, oude vrouw die door bijna elk kind in het dorp een heks wordt genoemd.
Komen ze nog op tijd om haar te redden wanneer de oude vrouw door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in problemen komt…


Presentatie

Top


Recensies en artikelen

Het uur tussen hond en wolf : over een heksenjacht in 1600 / André Nuyens ;

NBD Biblion Afd. Redactie

Een historische én hedendaagse jeugdroman over heksenjachten en vooroordelen. 1600.
Genezeres en vroedvrouw Grietje Seghers woont samen met haar dochter Swaantje (13) in een kleine boerderij aan de rand van Oudorp. Hun leven verandert ingrijpend als ze worden beschuldigd van hekserij. Als ze ontdekken wie er achter de valse aantijgingen zitten, lijkt het al te laat...
In 2021 leren brugklassers Naomi en Lucas een oude, alleenwonende vrouw kennen die door bijna ieder kind in het dorp heks wordt genoemd. Kunnen ze de oude vrouw redden als zij in de problemen komt?
'Het uur tussen hond en wolf' is in een vlotte stijl geschreven met veel ruimte voor dialoog. Met verklarende woordenlijst. Met aanvullende informatie over historische Nederlandse heksenjachten en zwart-witfoto's.
André Nuyens (1948) werd voor zijn historische jeugdromans meerdere keren genomineerd voor de Thea Beckmanprijs. Voor jonge lezers met interesse in spannende historische verhalen vanaf ca. 10 jaar.


Uit: De Stentor, Kampen &Flevoland, 11 mei 2022

Uit: De Noordoostpolder, 11 mei 2022

Uit: Hoorns Nieuwsblad, 19 juni 2022

Top