Archief


De Utrechtse Boekhandel heeft onlangs de Canon van Nederland gepresenteerd op het gebied van historische jeugdboeken.

Er zijn 50 onderwerpen geselecteerd vanaf de prehistorie tot heden: van de Hunebedden tot en met het hedendaagse Europa.

Op nummer 14 van deze Canon staat:

14) De Verenigde Oostindische Compagnie 1602-1799

Overzeese expansie

- Johan Fabricius, De scheepsjongens van Bontekoe (12+) € 12.50
- Rebecca Noldus, Zeekoorts (12+) € 14.95
- André Nuyens, De meikoningin (12+) € 14.90
- Vibeke Roeper, Land in zicht (informatief, 10+) € 13.50
- Vibeke Roeper, Zwarte peper, scheurbuik (informatief, 10+) 12.95


Best verkocht

Augustus 2007. Mijn boek 'Jonge helden' staat korte tijd als 'Best verkocht' op bol.com

Top


Gedicht in beeldentuin Dehullu

In Gees is een van de bekendste beeldentuinen van Nederland, Dehullu geheten. . Het is niet alleen een mooie tuin, er staan ook vele prachtige beelden in die tuin en… een aantal gedichten op borden op verrassende plekken. Een van de gedichten in die tuin is van mijn hand. Die jaarlijkse expositie heet ‘Beelden in Gees’.

Top


Prentenboek op tv!

Hieronder een briefje van mijn uitgever dat ik zojuist (28 sept. '03) ontving:

Lieve Gerda, Beste Andrť,

Leuk nieuws van het front!
De schooltelevisie-afdeling van Teleac/NOT gaat najaar 2004 ( - wat lijkt dat nog ver weg! - in het programma Huisje, Boompje, Beestje VLINDER EN VLIEG VERLIEFD opnemen! De tekst wordt voorgelezen en daarbij worden de prenten vertoond.
Zodra het definitieve uitzendschema najaar 2004 vaststaat, laat ik jullie de exacte datum weten! Wij nemen dan in de rubriek nieuws van onze website een aankondiging op.
De uitzendrechten (inclusief eventuele herhalingen en overnames voor b.v. KETNET of Canvas, zijn prima geregeld.

Hartelijke groet,
Jan

Uitgeverij Christofoor
Jan Bogaerts

(Gerda Westerink is een illustratrice uit Harderwijk die na haar kunstopleiding te Utrecht zich toegelegd heeft op het verzorgen van illustraties voor prentenboeken. In drie van mijn boeken heeft ze de illustraties voor haar rekening genoment: in het prentenboek ' Kaas met gaatjes' , in ' Vlinder en Vlieg' en in ' Vlinder en Vlieg verliefd')

Top


Gouden Muis

Voor het project De Gouden Muis ben ik gekozen tot Schrijver van de Maand voor de maand mei 2002. Een aantal dagen kon ik chatten met de lezer(tje)s van mijn boeken. Een bijzonder aardige ervaring! De archiefpagina in Gouden Muis kun je hier nog even nalezen als je wilt.

Top


Leven op een OostindiŽ-vaarder

Een korte speech die ik hield bij de opening van het nieuwe seizoen van de ' Gouden Muis ' op de Bataviawerf in Lelystad.

Als je uit het raam kijkt, zie je de 'Batavia' liggen, een schip van de VOC, de Verenigde Oost-Indische Compagnie.. Een bedrijf dat schepen uitzond naar Oost-IndiŽ, zo'n beetje het tegenwoordige IndonesiŽ. Want daar groeiden kruiden, specerijen die ze in Europa heel duur konden verkopen.

>>>>Lees verder

Top