Toneel

Toneel voor en door kinderen

  1. Die dolle, dwaze, maffe meester Kees, 1998, De Toneelbibliotheek, Hauwert.
  2. Nu nog mooier, 1996, uitgeverij Vink, Alkmaar.
  3. Het geheime recept, 1995, uitgeverij Vink, Alkmaar.
  4. Dieven van niks!, 1994, uitgeverij Vink, Alkmaar.
  5. Een taart voor de koning, 1994, uitgeverij Vink, Alkmaar.

Toneel voor en door volwassenen

  1. Zelfdiagnose, sketches, parodieën, liedjes en gedichten voor cabaret, 1999, De Toneelbibliotheek, Hauwert
  2. Voorspel, filmscenario, 1998, Mark Doodeman, Hoorn.
  3. Voorspel als noodlot, 1998, uitgeverij Vink, Alkmaar
  4. Pijngrens, 1997, De Toneelbibliotheek, Hauwert.

Top


Een taart voor de koning

Komisch kinderstuk in twee bedrijven voor 3 dames en 8 heren. Speelduur: 45 minuten

In het land Mokkanië leeft een hele dikke koning, Mokka de Veertiende geheten, met zijn gemalin Elvira. Ze hebben een pracht van een dochter, die Roxane heet.Talrijke prinsen hebben al gevraagd met haar te mogen trouwen, maar elke kandidaat die met Roxane in het huwelijk wil treden, moet van koning Mokka een bijna onmogelijke proef doen: van drie meter afstand een mokkataartje precies in de mond van de koning werpen... en daarna nog een glas wijn. Verschillende prinsen doen een mislukte poging. Dan komt prins Job en hij wordt echt verliefd op Roxane. Samen met haar bedenkt hij een slim plannetje om de proef te doen slagen.

Top


Dieven van niks

Komisch kinderstuk in 5 bedrijven voor 3 dames en 3 heren. Speelduur: 60 minuten.

Twee dieven, Frank en de minder snuggere Bas, besluiten in te breken in het bejaardentehuis. Bij vergissing breken ze in bij de moeder van Frank - die blij is met het onverwachte bezoek van haar zoon. Na het bezoek doen ze een nieuwe poging bij de buurvrouw, maar hen wacht een verrassend onthaal. Hun derde poging vindt plaats in een restaurant. Wanneer ze twee weken later in datzelfde restaurant gaan eten, ontdekt de eigenaar Poulet bij hen een aantal gestolen voorwerpen.Door verschillende trucs weet hij zijn kostbare spullen terug te krijgen. Uiteindelijk zijn Frank en Bas letterlijk en figuurlijk dieven van niks.

Top


Het geheime recept

Kerstspel voor 3 kinderen en 3 volwassenen. Speelduur: 50 minuten.

Olaf is de zoon van een bakker. Zijn vader dreigt te gaan verhuizen omdat de zaken slecht gaan: de andere bakker in het dorp, bakker Deutekom, bezit een geheim recept om overheerlijke speculaas te bakken waardoor Olafs vader steeds minder klanten krijgt. Olaf wil helemaal niet verhuizen omdat hij dan ook zijn beste vriend Ruud kwijtraakt. Samen besluiten ze het geheime recept bij bakker Deutekom te gaan stelen. De inbraak mislukt. Olaf moet vluchten en belandt in een blindeninstituut waar een blind meisje, Ingrid, hem redt. Zij is degene die het geheime speculaasrecept van Olafs opa ontdekt en zo iedereen een fijne kerst bezorgt: de vader van Olaf, Olaf en zichzelf.

Top


Nu nog mooier

Komisch kindertoneel voor 4 dames en 4 heren: Speelduur: 50 minuten.

Koning Mopperkont, die vaak wordt opgevrolijkt door zijn nar Kolder, zoekt een buitenlandse prins voor zijn dochter Mooitje. .De prinses en de nar zijn eigenlijk verliefd op elkaar. De nar verzint voor alle kandidaten voor de prinses ondoenlijke opdrachten opdat zij vrij blijft. Dan komt de koning erachter en gooit de nar in de gevangenis. Door een slimme list lukt het nar Kolder toch om met zijn geliefde Mooitje te trouwen.

Top


Die dolle, dwaze, maffe meester Kees

Komisch kindertoneel voor 1 dame/heer en 6 kinderen. Speelduur: 45 minuten.

Vrijdag is een spannende dag op school voor de leerlingen. Dan geeft meester Kees op een heel bijzondere manier les. De dag ervoor heeft hij zich opgesloten op zijn zolderkamer, met de gordijnen dicht, om zijn fantasie de vrije loop te laten, waardoor de meest dolle plannen ontstaan. De kinderen wachten ook deze vrijdag weer in spanning af welke verrassing meester Kees nu weer in petto heeft.

Top